Alucarin uusi huoltohalli parantaa työtehoa ja tuo päällirakentamiseen monia lisäpalveluita

Alucarin uuteen pesu- ja huoltohalliin mahtuu helposti kaksi puutavarayhdistelmää peräkkäin, vaikka niiden pituudet hipoisivat sallittuja maksimipituuksia. Halli palvelee niin huoltoa kuin nosturiasennustakin.

Alucarin uudessa huoltohallissa käy vilske, kun huoltoverstaan toisessa päässä vaihdetaan öljyjä samaan aikaan, kun toista puutavarayhdistelmää pestään hallin etuosassa. Pestävänä oleva auto kuuluu Eks Åkerin veljeksille, jotka ovat olleet Alucarin asiakkaina yli 30 vuotta. Johan Ek on ensimmäistä kertaa huollattamassa autoaan uudessa huoltoverstaassa ja on tyytyväinen näkemäänsä.
– Uusi halli nopeuttaa varmasti huoltoon pääsyä entisestään. Tosin palvelu pelaa täällä kyllä muutenkin hyvin, ja tuotekehitys menee jatkuvasti eteenpäin, Ek sanoo.

Uudet asennuspaikat nopeuttavat huoltoon pääsyä

Helmikuussa 2018 käyttöönotetun tuotantotilan lisäksi Alucarilla on kuusi asennuspaikkaa ennestään. Uudet asennuspaikat mahdollistavat tehokkaamman työskentelyn, sillä aiemmin, kun äkillisiä huoltotarpeita on ilmaantunut, on autoja jouduttu siirtelemään kesken asennustyön, ja töihin on saattanut tulla ylimääräisiä katkoksia.
– Uusi huoltoverstas parantaa työtehoamme huomattavasti. Autoja ei tarvitse enää siirrellä pois kesken kaiken, vaan nyt meillä on tarpeeksi tilaa, ja voimme tehdä huoltotoimenpiteitä ja uusasennusta samaan aikaan, sanoo asennuksen työnjohtaja Thomas Wester.

Hydraulinen letkupuristin tehostaa hydrauliletkujen korjaamista

Täysin varustellussa tuotantotilassa on mahdollisuus tehdä monenlaisia huoltotöitä öljynvaihdosta erilaisiin vahinkokorjauksiin.
– Esimerkiksi hydrauliletkun rikkoutuminen on erittäin yleinen vika. Silloin on todella tärkeää, että huoltoon pääsee välittömästi, jotta katkos puunkuormauksessa jää mahdollisimman lyhyeksi, sanoo Wester. Hän kertoo, että uutena työkaluna Alucarille on nyt hankittu hydraulinen letkupuristin, jonka avulla hydrauliletkujen korjaustyöt voidaan tehdä entistä tehokkaammin.

Halli on varusteltu yhdistelmäajoneuvojen pesuun sopivilla pesulaitteilla

Nyt tehty laajennusinvestointi parantaa huoltotöiden laatua entisestään. Halli on varusteltu yhdistelmäajoneuvojen pesuun sopivilla pesulaitteilla, ja pesuhallia käytetään uusien alustojen pesuun ennen asennusta, ja myös huoltoon tulevat puutavarayhdistelmät pestään ja puhdistetaan huolellisesti, jotta likaa ja roskia ei pääse hydrauliikkajärjestelmään.

Laajennusinvestoinnin rakennuttamisesta vastanneen tuotantopäällikkö Patrick Lindhin mukaan halli on yksi osoitus Alucarin kovasta kehitysvauhdista.
– Huolto ja tuotekehitys kulkevat käsi kädessä, sillä huoltotoimenpiteistä saadaan hyödyllistä tietoa tuotekehitykseen, Lindh sanoo. Hän kertoo hallin rakentamisen olevan osa isompaa kehitysprojektia, jolla Alucar haluaa vahvistaa oman alansa tuotekehitystä ja osaamista.

 

Katso tästä Youtube-video hallista!

All posts

Alucar Kuljetus-Logistiikka 2019 messuilla

Tervetuloa tutustumaan Alucarin tuote-uutuuksiin! Alucar on esillä Kuljetus-Logistiikka 2019-messuilla osastolla 7M50. Hyvänä suuntamerkkinä on siis Cafe Balcony. Tule tutustumaan viimeisimpiin uudistuksiin puutavarapäällerakenteissamme, tapaamaan meitä ja vaihtamaan kuulumiset kanssamme. Esittelemme osastollamme eri tavoilla asiakkaiden toiveiden mukaan rakennettuja puutavara-autoja. Messuilla voitte tutustua laajaan Alucar- ja ExTe -pankkomallistoomme. Tuotteitamme on nähtävänä runsaasti myös muiden näytteilleasettajien osastoilla. Rekisteröidy messuvierailijaksi ilmaiseksi […]